Színek, formák az ŐsfAlból

Kiállítás a Budapesti Szabó Ervin sashalmi Könyvtárban (XVI ker. Veres Péter út 53), a Krúdy Gyula Irodalmi Kör szervezésében. „Színes, formák az Ősfalból” címmel kiállítanak az Ősfehérvár Alkotóközösség tagjai. Megnyitó: 2018. szept. 6. Megtekinthető: 2018. okt. 6-ig.

Ősfalköz tárlat a Krúdy Körben
Ősfalköz tárlat a Krúdy Körben
LINK

CSATÓ JÓZSEF újságíró cikke

Az ŐsfAlköz alkotói Budapesten vendégeskedtek
Festmény kiállítás és irodalmi est a Sashalmi Könyvtárban

A székesfehérvári Ősfehérvár Alkotóközösség tagjai szeptember 6-án Budapesten vendégeskedtek. A most éppen ötéves Krúdy Irodalmi Kör klubdélutánjára kaptak meghívást.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár XVI. kerületi Sashalmi Könyvtárában folytatódott a „Kortárs festők-kortárs költők a könyvtárban- sorozat.
„Színek formák az ŐsfAlból” – címmel Idei Pintér Mária Cserhát Nívó-díjas festőművész, Igaz Gyöngyi festőművész, grafikus, Gyenese Ildikó Cserhát Aranyecset-díjas festőművész, Dabóczy Gergely Cserhát Art-díjas festőművész, grafikus és Sipos Mari Cserhát Aranyecset-díjas festőművész mutatkozhatott be a fővárosi könyvtárban.
Goldoványi Zoltán könyvtárvezető köszöntötte a székesfehérvári vendégeket, majd M. Jankó János, a Krúdy Irodalmi Kör nevében örömének adott hangot, hogy fogadhatják a székesfehérvári alkotókat.
A kiállítást, amelyen csaknem hetven festmény és grafika látható, Sipos Mari, az Ősfehérvár Alkotóközösség vezetője nyitotta meg. Egyenként bemutatta a kiállító alkotóművészeket. Mind a négyen szóltak eddigi munkásságukról. Sipos Mari hangsúlyozta, hogy tavaly a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében a Krúdy Irodalmi Kör alkotói is bemutatkoztak.
A mostani esemény házigazdája Király Lajos, a Krúdy Irodalmi Kör elnöke, Kanizsa József, a kör titkára és M. Jankó János voltak.
Az Ősfalköz számos tagja is jelent volt ezen a délutánon. Ott volt Bene Edit, Csató József, Kárpátiné Nagy Mariann, Pásztor Judit, Szintai Katalin és Tarrósi Éva is, akiket Sipos Mari szintén bemutatott.
Az eseményen Matus Mihály, a Kor Társ ki mit tud díjazottja tárogató és pánsíp muzsikájával tette emlékezetessé ezt a budapesti összejövetelt.
Ezután Sipos Mari Cserhát Art-díjas író-költő önálló irodalmi bemutatkozására került sor a „Szeretet ajándéka”- címmel.
Az irodalmi délután programjában közreműködött Dabóczy Gergely. Sipos Mari számos verse elhangzott Dabóczy Gergely és a szerző előadásában.
A szépszámú érdeklődő közönség nagy figyelemmel és érdeklődéssel kísérte az irodalmi délutánt.
Király Lajos, a Krúdy Irodalmi Kör elnöke meleg szavakkal köszöntötte Sipos Marit születésnapja és a közelgő Mária nap alkalmából.
Kanizsa József titkár könyvvel ajándékozta meg a székesfehérvári alkotókat.
M. Jankó János ráadás verssel tette még emlékezetesebbé a nagyon jól sikerült, kiváló hangulatú eseményt!
Legközelebb idén decemberben mutatkoznak be az Ősfehérvár Alkotóközösség tagjai a Sashalmi könyvtárban a Krúdy Kör meghívására.
A mostani tárlat egy hónapig lesz látható a könyvtárban.
Az irodalmi délután baráti beszélgetéssel zárult.
Csató József